Grågås, Anser anser, er en vildgås. Andre af slagsen er canadagås og knortegås.
Grågåsen er brungrå, men vinger og ryg har strejf af
dueblåt, mens bug og fjerspidser er lyse, let spættede. Næbbet er rødligt.
Det er denne karakteristiske fugl, der er stamfader til
tamgæssene. Vildgåsen lever i rørbevoksede søer og moser og er generelt lidt
mindre end tamgåsen. Vægten ligger på omkring 3 kilo (brutto). Unge gæs er
bedst. Alderen afsløres hovedsagelig af tre ting: en blød strube, der er nem at
klemme sammen, blød vingehud og en svømmehud, der er nem at rive.
Et godt spise-egnet eksemplar har rundt bryst og et fint
fedtlag under huden. Vildgåsen bør hænge koldt 2-3 døgn og modne, før den
tilberedes. Den tid er som regel gået, når den langes over disken hos
vildthandleren.
Jagtsæson for grågås: 1.8-31.12.
Hør fuglens stemme:
Se de bedste opskrifter med
Gås
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------