Logo

Grågås

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grågås 

 
Grågås, Anser anser, er en vildgås. Andre af slagsen er canadagås og knortegås.
Grågåsen er brungrå, men vinger og ryg har strejf af dueblåt, mens bug og fjerspidser er lyse, let spættede. Næbbet er rødligt.

 
Det er denne karakteristiske fugl, der er stamfader til tamgæssene. Vildgåsen lever i rørbevoksede søer og moser og er generelt lidt mindre end tamgåsen. Vægten ligger på omkring 3 kilo (brutto). Unge gæs er bedst. Alderen afsløres hovedsagelig af tre ting: en blød strube, der er nem at klemme sammen, blød vingehud og en svømmehud, der er nem at rive.

 
Et godt spise-egnet eksemplar har rundt bryst og et fint fedtlag under huden. Vildgåsen bør hænge koldt 2-3 døgn og modne, før den tilberedes. Den tid er som regel gået, når den langes over disken hos vildthandleren.
Jagtsæson for grågås: 1.8-31.12.
 


Hør fuglens stemme:



Se de bedste opskrifter med Gås
 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.250 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her