Logo

Blomkål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blomkål

 
Blomkål, Brassica oleracea var. botrytis, er en køkkenplante, hvis særdeles veludviklede blomsterstands-anlæg danner noget, der ligner et hoved. Deraf navnet, der egentlig betyder blomsterkål.

 
Vi dyrker selv blomkål herhjemme, dels drivhusdrevne, dels frilands, men vi importerer også en hel del, mest fra Frankrig og Italien, men også fra Israel.
Sæsonen for dansk blomkål er for drivhusdrevne april-maj og for frilandskål juni-oktober.
Importen sørger for, at blomkål stort set fås hele året.

 
Der findes et lysegrønt blomkålshoved, der har tætsiddende, rosetlignende toppe, Romanesco eller Simonekål. Det fås samtidig med almindelig blomkål. Smagen er mildere og kogetiden lidt kortere. En variant af dette er uden rosetter og har et ret grovkornet ydre. Smagen er kraftigere end almindelig blomkål. Sæsonen ligger lidt senere. Vi importerer begge slags de fleste af årets måneder, dog ikke i de koldeste vintermåneder. Forkogt blomkål kan fryses; holdbarhed: ca. 1 år.

 

 
Se de bedste opskrifter med Blomkål  

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.275 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her