Let at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Æg, kogte
4 æg af mellemstørrelse (60-65 g, str. 3)
Kogetider beregnet på æg direkte fra køleskab:
Pocherede: 3½ min.
Blødkogt: 4-5 min.
Smilende: 6-7 min.
Hårdkogt: 9-10 min.
*
Sådan koges æg
1. Bring vand i kog i en gryde.
Dæmp varmen, vandet må kun skælve.
Æggehviden stivner allerede ved 80 °C.
Koger æggene for voldsomt, stivner hviden hurtigt yderst og
bliver sej.
2. Prik evt æggene og sænk dem straks i det kogende vand.
Kog som ønsket ifølge kogetiderne herover.
3. Tag æggene op, så snart kogetiden er gået, og skyl dem
koldt, så kogeprocessen standses.
Tips: Æg, der har opholdt sig i stuetemperatur en
times tid, skal koge ½-1 minut kortere.
Det samme gælder, hvis æggene lægges i koldt vand.
Tænk på, at æg, der sættes under æggevarmer, »koger videre«,
hvis de ikke er effektivt koldt-skyllet. Man kan ligefrem regne med, at de skal
koge 1 minut kortere, så de kan »koge færdigt« i den mini-høkasse, en
æggevarmer i virkeligheden er.
Hvis du mindsker vandmængden så det ikke
dækker æggene når de pocheres, får du vandspejlede æg. Dekorativt fordi man kan
se blommen.
Se også Æg, pocherede.
Et hårdkogt æg kan gemmes til næste dag i køleskab, men ikke
længere.
Blødere kogte æg bør spises samme dag.
Se alle de bedste opskrifter med Æg
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------