Logo

Hvillinger meunière

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvillinger meunière 

 
Let at lave. Lav pris. 4 personer. Aftensmad Hovedret Arbejdstid: 20 min. Stegetid: ca 10 min.

 
# Ingredienser til Hvillinger meunière:
4 hvillinger (à ca 250 g)
40 g hvedemel (4 spsk)
salt og peber
100 g smør
¼ citron eller 2 spsk hvidvinseddike
Pynt: finthakket persille og citronbåde
*
Sådan laves Hvillinger meunière:
1. Rens hvillingerne. Klip gæller, finner og hoved af.
Skrab fiskene, skyl dem i koldt vand og tør dem.

 
2. Vend fiskene i salt- og peberblandet mel.

 
3. Lad halvdelen af smørret bruse af på panden.
Steg hvillingerne ca 5 min. på hver side, til de er gyldne og sprøde.
Øs dem med stegesmørret af og til.

 
4. Anret hvillingerne på et varmt fad.

 
5. Smelt resten af smørret gyldenbrunt på panden.
Dryp citronsaft eller vineddike i.
Hæld det over fiskene eller server det til i et varmt smørnæb.

 
6. Drys med hakket persille og garner med citronskiver.

 
Tips: Fisken kan fileteres, inden den vendes i mel.

 
INFO: Meunière refererer til både en sauce og en fremgangsmåde til tilberedning, primært til fisk. Selve ordet betyder "møllerens kone". Således er meunière en tilberedningsmåde for flået fisk, især fladfisk, som vendes i krydret mel og pandesteges i smør; serveres med citron og persille.

 
Se flere opskrifter med Hvilling

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.164 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her