Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 20 min. Stegetid: ca 5 min. Middelsvær at lave. Rimelig pris.
Højrebsfilet med fedtbræmme, men uden ben. Sædvanligvis et større stykke kød end en almindelig bøf. Pandesteges eller
grilles. Se opskrift her
4 personer
# Ingredienser til Entrecote bordelaise:
4 entrecôte (skiver
af oksehøjrebsfilet a ca 150-250 g)
salt og friskkværnet
peber
smør til stegning
Marv:
50 g oksemarv
et par dl letsaltet
vand
Sauce:
1 dl rød
(bordeaux)vin
2 skalotteløg
1 lille fed hvidløg
1,5 dl oksebouillon
10 g smør
10 g hvedemel
salt og peber
*
Sådan laves Entrecote bordelaise:
1. Bank kødskiverne
med håndroden, og snit en eventuel fedtkant med 3-4 cm's mellemrum, så danner
entrecoten ikke skål. (krymper)
Det er ikke alle
entrecoter, der har fedtkant.
Sauce:
2. Hak løgene fint
og kog dem sammen med det delte hvidløg i rødvinen, til det er kogt ind til ca
halvdelen.
Tilsæt bouillonen og
bring det atter i kog.
3. Rør eller gnid
smør og hvedemel sammen og kom denne smørbolle i den kogende sauce. Lad den
jævne saucen under omrøring. Smag til med salt og peber.
Marv:
4. Skær marven i 3-4
mm tykke skiver med en skarp, varm kniv.
Anbring dem i en
sigte eller en hulske og sænk dem i det koghede, men ikke kogende saltvand ½
minut.
Hvis vandet koger
synligt, koger marven hurtigt uformelig.
Tag den op og lad
den dryppe af, før den lægges på en varm tallerken.
Entrecote:
5. Brun smørret på
panden.
Krydr kødskiverne
med salt og peber og læg dem straks i det hede smør.
Steg entrecoterne i
1½-3 min. på den ene side (alt efter hvor røde de ønskes), vend dem, læg en
eller to skiver af den pocherede marv på hver, og steg færdig, yderligere 1½-2 min.
6. Tag entrecoterne
af panden med det samme og anbring dem på et varmt fad.
Lad dem hvile et par
min. her, så varmen når at fordele sig i kødet, og saften bliver hvor den er.
7. Varm saucen op og
anbring en spsk på hver entrecote i serveringsøjeblikket.
Server resten til.
Små, hvide
pillekartofler klæ'r både kødet og den fede marv.
Drys med finthakket
persille, straks før der serveres, eller kom lidt i saucen.
Tips: Rødvinen kan erstattes af hvid bordeaux,
noget denne klassiske sauce oprindelig var baseret på.
Det kan være
nødvendigt at stege entrecoterne på to pander. For meget koldt kød ad gangen
sænker stegetemperaturen, og det forhindrer en pæn skorpe, og stegetiderne slår
ikke til.
Entrecotestykket kan
steges helt. Beregn 8-10 min stegetid på hver side og lad det hvile 5 min.
tildækket, før det skæres ud, belægges med marv og lidt sauce og serveres.
Se alle de bedste opskrifter med oksefilet
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------