Kyllingen
får ekstra smag, når en skive parmaskinke og et salvieblad hæftes fast før
stegningen. Den lune tomat-spinat bidrager med både farver, vitaminer og
velsmag.
Arbejdstid:
30 min. Koge/stegetid: 20 min. Ikke fryse-egnet.
4
personer. Er I kun to , så halver opskriften.
# Ingredienser til Saltimbocca med kylling:
4
kyllingefileter
4
skiver parmaskinke
16
salvieblade
16
tandstikkere
1
dl hvedemel
1-2
spsk olie
50
g smør
1½
dl hvidvin
1
dl hønsebouillon eller kalvefond
friskkværnet
peber
evt.
salt
Tilbehør:
250
g cherrytomater (halve)
1
spsk olie
200
g frisk babyspinat
800
g små kartofler
1
spsk olie
*
Sådan laver du Saltimbocca med kylling:
Flæk
hver kyllingefilet på midten på den flade led.
Skær
skinkeskiverne over på midten, og læg ½ skive skinke oven på hvert stykke
kylling.
Sæt
skinken fast med 2 tandstikkere eller kødnåle og sæt samtidig et salvieblade
fast under hver tandstik. Så er saltimbocca'erne klar.
Kog
kartoflerne møre.
Hæld
vandet fra og steg dem i olie, til de er gyldenbrune.
Steg
tomaterne i en gryde med olie i 2-3 min.
Tilsæt
spinat og vend rundt med tomaterne, til spinaten akkurat falder sammen.
Smag
til med salt og peber.
Vend
halvdelen af saltimbocca'erne i mel og brun dem på begge sider i lidt olie og
smør på en varm
pande.
Læg
de stegte på en tallerken, og brun resten.
Læg
alle saltimbocca'erne tilbage på panden, tilsæt hvidvin og bouillon eller fond
og giv det et forsigtigt opkog.
Lad
det simre i 1-2 min.
Skru
op for varmen til sidst, tilsæt resten af smørret i små klatter og ryst panden
imens, så smørret blandes godt ind i saucen.
Smag
saucen til med peber og evt. salt.
Server
saltimbocca'erne med den lune tomatspinat og de stegte kartofler.
INFO: Saltimbocca er en italiensk kødret, der traditionelt laves
af kalvekød, prosciutto og salvie. Saltimbocca alla romana regnes som en typisk
ret for Rom og Lazio, men varianter findes også i andre regioner, samt i
Schweiz, Spanien, Grækenland og Danmark.
Se en traditionel saltimbocca HER
Kilde: Hjemmets bedste MAD