Logo

Risotto med rejer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Risotto med rejer

 

Risotto er ikke svær at lave, men du skal blive ved gryden, mens risene koger uden låg. Belønningen er en cremet og skøn ret, som kan smages til på utallige måder. Her har vi valgt rejer og citron.

4 personer. Arbejdstid: 30 min.

 

# Ingredienser til Risotto med rejer:

1 liter god hønse- eller grønsagsbouillon

1 løg (finthakket)

1 fed hvidløg (finthakket)

2 gulerødder (finthakkede)

2 spsk olie

4 dl risottoris

1 dl tør vermouth eller hvidvin (kan undværes)

500 g frossen hel spinat (optøet)

evt. ekstra kogende vand

300 g frosne grønlandske rejer (optøede)

1 økologisk citron salt og peber

1 bundt purløg (fintsnittet)


 

* Sådan laver du Risotto med rejer:

Giv bouillonen et opkog og hold den varm.

Svits løg, hvidløg og gulerødder i olien i en bredbundet gryde i et par min, uden at de tager farve.

Tilsæt risene og svits dem med ca. 1 min.

Tilsæt vermouth eller hvidvin og kog under omrøring, til væsken er fordampet.

 

Begynd at tilsætte den varme bouillon, ca. en øsefuld ad gangen.

Rør hele tiden i risene og lad dem absorbere al væsken, inden der tilsættes mere.

Fortsæt med at koge og tilsætte bouillon løbende, til al bouillonen er kogt ind i risene.

 

Tilsæt spinat presset fri for væde og kog videre under omrøring tilsæt evt. kogende vand, indtil risene er møre, men stadig har lidt bid.

Konsistensen skal være blød og cremet, så risottoen kan løbe lidt ud, når den serveres.

 

Tilsæt rejerne og smag risottoen omhyggeligt til med fintrevet citronskal, citronsaft, salt og peber.

 

Server risottoen på flade tallerkener, drys med fintsnittet purløg og spis straks med en gaffel.

 

Tips: En rest risotto smager skønt, stegt som små klatkager i lidt olie på panden. 

Server fx klatkagerne med en stærk tomatsauce til.

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 10.907 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her