Pletterne får deres
fyldige smag fra nyreven frisk zucchini. Server dem varme med tomat- og
champignonsalsaen ved siden af - få opskriften HER
Forberedelse 20 min.
Tilberedning 10 min. Ca. 20 pletter
#Ingredienser
2 æg
2½ dl letmælk
1 tsk natron
3½ dl hvedemel
½ tsk salt
¼ tsk peber
2-3 (600 g) zucchini
1 spsk smør eller
margarine
SAUCE:
400 g champignoner
på dåse
400 g knuste tomater
salt og peber
* Tilberedning
1. Pisk æggene
sammen med halvdelen af mælken.
Bland natron og mel
og rør det i æggemassen.
Rør det til der ikke er nogen klumper.
Tilsæt resten af
mælken, salt og peber.
Skyl og riv
zucchinien og rør strimlerne i.
2. Smelt fedtstoffet
(½ tsk fedtstof pr. omgang)
på en teflonpande
ved jævn varme.
Steg pletterne, (ca.
¾ dl dej pr. stk.) til de er smukt gyldne.
Læg pletterne på et
serveringsfad og hold dem varme
til alle pletter er stegte.
3. Lav saucen imens,
hæld hakkede, afdryppede champignoner
og knuste tomater i en gryde og lad det koge kraftigt uden låg i 5 min.
Smag til med salt og
peber.
GENVEJ
Du kan også bage pletterne uden zucchini i
dejen.
De bages da dobbelt
så hurtigt.
Kan du lide søde
pandekager kan du komme lidt sukker eller
honning i dejen.
Tips:
Anvend gul squash i
stedet for zucchini.
Den har samme
konsistens som zucchini.
Prøv også reven
gulerod eller græskar
som et andet alternativ.
Pocherede æg smager
godt til pletterne.
Hæld 1 spsk
vineddike i letsaltet simrende vand.
Lad æggene glide ned i vandet og kog dem til de er færdige.
PR. PLET: Energi:
Kcal 74 = kj 310
Kulhydrat 11 g
Protein 3 g Fedt 2 g (24%) Fibre 1 g
• Zucchini indeholder
meget C-vitamin.
• Champignoner
indeholder folinsyre.
Se alle de bedste opskrifter med Tapas/små retter og med Forretter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.