Logo

Urtebouillon grundopskrift

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Urtebouillon grundopskrift 

 
Grundopskrift. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca 1½ time. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet.

 
# Ingredienser til Urtebouillon
1 løg
1 gulerod
2 persillerødder eller pastinakker eller 1 af hver
2 porretoppe
3 hele peberkorn
1 l vand (evt. heraf 2 dl hvidvin)
*
Sådan laves Urtebouillon
1. Pil og skiv løget.
Skræl guleroden og persillerødder eller pastinakker og skær rødderne i skiver.

 
2. Kom grønsagerne i en gryde sammen med porretoppe og peberkorn.
Tilsæt vand og evt. hvidvin.

 
3. Bring det langsomt i kog og kog bouillonen under låg ved svag varme ca 1½ time.

 
4. Si urtebouillonen og lad den blive kold. Den holder 3-4 dage i køleskabet.
Vent med at tilsætte salt, til bouillonen skal bruges.

 
Tips: Brug urtebouillon i forskellige grønsagsretter, fx Grønsagscoulis eller Grønsager, marinerede. Eller som basis for grønsagssupper.
Kan fryses. Holdbarhed: 6 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Bouillon

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.880 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her