Logo

Søde filokiks - bedst på Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Søde filokiks - bedst på Kogebog.dk 💘 

 
Søde filokiks egner sig godt som tilbehør til desserter, fx rødvinskogte figner, se opskrift. Disse sprøde filokiks er også supergode til en god vaniljeis
Den lette opskrift giver 24 stk.

 
# Ingredienser
4 plader frossen, optøet filodej (ca. 150 g)
4 spsk smeltet smør (ca. 50 g)
3 spsk sukker
1 stang vanilje kornene fra

 
* Tilberedning
Fold filodejspladerne ud og dæk dem med et vådt klæde.
Tag en plade filodej frem, pensl den med 1 spsk smør og
drys kiksene med en blanding af sukker og vaniljekorn.
Læg en ny plade filodej på og pensl den med 1 spsk smør.
Gentag med filodej, smør og filodej.
Tryk de 4 plader sammen, fx med en kagerulle.
Pensl den "tykke plade" med resten af smørret.
Del "pladen" i 24 stykker (a ca. 7x7 cm).
Kiksene kan evt. udskæres med en kagespore.
Fold hvert stykke sammen til en trekantet kiks.
Fordel kiksene på en plade med bagepapir.
Bag dem midt i ovnen i ca. 10 min. ved 200 °C.

 
Tips: Kiksene kan opbevares i kagedåse i 3 døgn.

 
Se alle de bedste opskrifter med Kiks

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.516 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her