Logo

Hvornår retten skal koge eller simre

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvornår retten skal koge eller simre 


Som en hovedregel for tilberedning af gryderetter brunes ingredienserne, væsken tilsættes, maden bringes i kog, der skrues ned for varmen og derefter kommes der låg på retten, som småsimrer, indtil den er mør.

En ret koger, når der stiger store bobler op til overfladen i hurtig rækkefølge. En gryderet må aldrig koge i for lang tid ad gangen, ellers bliver kødet sejt og fiberagtigt, og grønsagerne vil falde fra hinanden og se ulækre ud.

Retten simrer, når små bobler stiger op til madens overflade. Hvis der er for meget væde, fjernes låget, og retten simrer, indtil væden er reduceret.


Hvornår retten skal koge eller simre 

Når væden koger, stiger store bobler op til overfladen i hurtig rækkefølge.


Hvornår retten skal koge eller simre 

Gryderetter skal småsimre. Små bobler vil stige op til overfladen.

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.371 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her