Logo

Lammekølle, stegt i ovn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lammekølle, stegt i ovn

 
Let at lave. Høj pris. 5-6 personer Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 10 min. Stegetid: ca 1½ time

 
# Ingredienser til Lammekølle, stegt i ovn
1 lammekølle (1½-1¾ kg)
2-3 fed hvidløg
salt og peber
20 g smør eller 2 spsk olie
*
Sådan laves Lammekølle, stegt i ovn
1. Sæt ovnen på 225 °C.
Befri lammekøllen for noget af fedtet, hvis der er steder, hvor det er særlig tykt.

 
2. Gnid køllen med presset eller overskåret hvidløg, drys den med salt og peber og læg et par smørklatter over eller dryp med olien.
Det løber af, men giver en god sprød stegeskorpe.

 
3. Anbring køllen på risten over bradepanden og sæt den på ovnens nederste rille.

 
4. Brun køllen i 15-20 min., den skal have taget let farve, dæmp varmen til 200 °C, og steg den yderligere 50 min.
Bruges stegetermometer, skal kødets midtertemperatur være 65-68 °C.
Tag køllen ud af ovnen, læg den på et varmt fad og lad den trække tildækket (alufolie og viskestykke) i yderligere 15-20 min, før der skæres af den.
Hviletiden er vigtig, den er en del af stegeprocessen.
Kødet bliver således fint rosa helt ind til benet uden at være råt.
Skær køllen ud, se Lammekølle, udskæring af.

 
Tips: Bradepanden kan koges af med lidt vand, vin eller bouillon, som serveres til som sky, eller skyen kan danne basis for Champignonsauce eller anden sauce.
Brug også altid den saft, der render fra kødet, lige meget hvor lidt det er. Det betyder noget for resultatet.
Lammekøllen kan gnides ind i krydderurtesmør før stegningen, fx mynte/persillesmør, Estragonsmør, citrontimian/hvidløgssmør.
Kartoffelfad med krydderurter, Hasselbackkartofler eller Annakartofler kan serveres til, gerne sammen med bagte tomater, glaserede løg eller Courgettesalat, varm.
Hvide bønner klæder også lam, se fx Bønner, hvide, som i Provence, Bønner, hvide, græske eller Bønner, grønne, marinerede.
En frossen lammekølle skal være helt gennemtøet, ellers holder stegetiderne ikke. Optøningen varer et par døgn.
Lammekøllen kan udbenes og hulningen fyldes med fars eller nyrer, se Lammekølle, indbagt, eller den kan fyldes med krydderurtesmør eller med en let fars af lammekød, -lever og svampe.
Lammekøllen kan også intervalsteges, det vil sige steges med pauser:
Sæt køllen i ovnen som herover angivet ved 225 °C og steg den 25 min.
Tag den ud, dæk den til, lad den hvile 20 min.
Sæt den atter i ovnen ca 25 min. ved 225 °C.
Tag den ud og lad den hvile tildækket 20 min., før der skæres af den.

 

Se alle de bedste opskrifter med Lam

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (9 stemmer)
Siden er blevet set 15.085 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her