Logo

Vaniljekranse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vaniljekranse

 
Vaniljekranse hører sig til i julen. Disse vaniljekranse er ganske nemme at lave og smager skønt, så prøv dem allerede i dag.
50 stk. Tilberedningstiden for vaniljekranse er 1¾ time. Heraf er arbejdstiden ca 45 minutter.

 
# Ingredienser til vaniljekranse:
50 g mandler (1 dl)
200 g smør
175 g hvedemel (3 dl)
½ stang vanilje
75 g kartoffelmel
125 g sukker (1½ dl)
1 æg
*

 
Sådan laver du vaniljekranse:
Start med at smutte mandlerne og hak dem fint, evt. i en foodprocessor eller persillekværn.
Skær nu koldt smør i mindre stykker og smuldr det med mel, evt i en foodprocessor.
Tilsæt herefter frøene af vaniljestangen og resten af ingredienserne.
Saml dejen uden at ælte den.
Stil dejen tildækket i køleskab i ca 1 time.

 
Kør efter dejen har været på køl, dejen igennem kødhakkemaskinens kageplade eller brug en bollesprøjte med stjernetylle (mønster).
Skær så stængerne i ca 6 cm lange stykker og form dem til kranse.
Sæt kagerne på bageplade med bagepapir.
Bag herefter kagerne lysebrune øverst i ovn ved 200 °C i ca. 8 min.
Afkøl slutteligt på en rist.
Og så er dine vaniljekranse klar til at blive spist.

 
Tips til vaniljekranse
Vaniljekransene er bare en del af julen, hyggen og godt selskab. Og de hjemmelavede vaniljekranse smager bare bedre, end dem som du kan købe i et supermarked. Her laver du endda så stor en portion, at der kan være en enkelt eller to til overs til familie eller vennerne.

 
Husk, at du kan opbevare dine kranse i en lufttæt dåse eller beholder. Så holder de længere og bliver ikke så bløde.

 
Hvis du nyder at bage i juletiden, vil vi anbefale, at du prøver nogle af vores andre julesmåkager. Prøv fx opskriften på brune kager. Du kan finde opskriften på brune kager her.
Eller giv dig i kast med opskriften på vores lækre klejner. Du kan finde opskriften på klejner her.
Velbekomme, og god fornøjelse med dine vaniljekranse.

 
INFO: En vaniljekrans er en traditionel dansk småkage, der stammer fra omkring 1840'erne. Vaniljekranse er primært lavet af hvedemel, smør, sukker, vanilje og evt. hakkede mandler. Vaniljekranse bages oftest til jul og har en karakteristisk cirkulær form med et stjerneformet tværsnit.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 6.179 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?




Effektiv reklame - klik her