Dessert Lagkage. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca 30 min. Svær at lave. Mellem pris. 6 personer.
# Ingredienser
til Nøddelagkage, sprød
Nøddebunde:
75 g (hassel)nøddekerner (1½ dl)
3 æggehvider (ca 1 dl)
100 g sukker (ca 1¼ dl)
Fyld:
150 g vindruer
2 kiwifrugter
3 dl piskefløde
2 spsk cognac eller 3 spsk portvin
Endvidere:
30 g hasselnøddeflager
Bagepapir
*
Sådan laves Nøddelagkage, sprød
Nøddebunde:
1. Mal eller hak nøddekernerne fint.
Sæt ovnen på 150 °C.
2. Pisk hviderne stive og vend forsigtigt nøddekerner og
sukker i dem.
3. Læg bagepapir på bagepladen og aftegn 2 cirkler på ca 22
cm, brug fx en tallerken.
4. Fordel dejen i cirklerne og smør den ud i ca 1 cm's
tykkelse.
Drys lidt hvedemel rundt om dejen, så bevarer bundene formen
under bagningen.
5. Bag bundene på ovnens midterrille ca 30 min.
Træk dem på bagepapiret over på en bagerist og lad dem
afkøle lidt, før de forsigtigt løsnes med en paletkniv.
Lad bundene afkøle helt på bageristen.
Fyld:
6. Halver vindruerne, fjern kernerne og skær vindruerne i
mindre stykker.
Skræl kiwifrugterne og skær frugtkødet i små tern.
7. Pisk fløden stiv.
Tag lidt flødeskum fra til pynt.
Smag det resterende til med cognac eller portvin og bland
frugten i.
8. Læg bundene sammen om fyldet.
9. Rist eventuelt nøddeflagerne på en tør pande.
Lad dem blive helt kolde.
Pynt kagen med flødeskum og drys med nøddeflager.
Tips: Brug en meget skarp kniv ved udskæring.
Læg kagen sammen senest muligt, ellers kan den miste
sprødhed.
Et par timer kan den dog godt klare at vente.
Bundene kan bages dage i forvejen og opbevares i kagedåse
eller alufolie.
Nøddelagkagen kan også bages i små bunde, før de lægges
sammen om fyldet til nøddemedaljer.
Andet fyld kan bruges, fx Citroncreme,
mokkasmørcreme som det ses under Fragilité eller mokkacreme
som brugt i Eclairs.
Se alle de bedste opskrifter med Nødder
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------