Tilbehør. Arbejdstid: V2 time Kogetid: 10-15 min. Skal trække: 8-12 dage. Let at lave. Lav pris. Kan tilberedes i mikroovn. Mængde: ca 1 l.
# Ingredienser
til Stikkelsbær, syltede, sursøde
500 g modne grønne stikkelsbær
Sukkerlage:
1 dl vand
1½ dl hvidvin
1½ dl vineddike
300 g sukker (3⅓
dl)
½ stang vanilje
konserveringsmiddel
*
Sådan laves Stikkelsbær, syltede, sursøde
1. Nip stikkelsbærrene fri for blomst og stilk.
Skyl dem i koldt vand og lad dem dryppe godt af.
Sukkerlage:
2. Bland vand, vin, eddike og sukker i en gryde.
Flæk vaniljestangen, skær den i mindre stykker og kom dem i
gryden.
Bring lagen i kog og rør, til sukkeret er opløst.
3. Kom stikkelsbærrene i lagen og kog dem småt, til de
begynder at briste.
Tag gryden fra varmen og tilsæt konserveringsmiddel efter
anvisning på emballagen.
4. Tag bærrene forsigtigt op med en hulske og fordel dem i
skoldede glas.
Hæld lagen over og bind straks for glassene.
Vent 8-12 dage med at spise af dem.
Tips: Server stikkelsbærrene til stegt kød og fisk,
fx Hornfisk, stegte
eller Makrel, grillstegt.
En 5 cm kanelstang eller 3 hele nelliker kan erstatte vaniljestangen.
Se alle de bedste opskrifter med Stikkelsbær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------