Risotto er ikke svær
at lave, men du skal blive ved gryden, mens risene koger uden låg. Belønningen
er en cremet og skøn ret, som kan smages til på utallige måder. Her har vi
valgt rejer og citron.
4 personer. Arbejdstid:
30 min.
# Ingredienser til Risotto
med rejer:
1 liter god hønse- eller
grønsagsbouillon
1 løg (finthakket)
1 fed hvidløg
(finthakket)
2 gulerødder
(finthakkede)
2 spsk olie
4 dl risottoris
1 dl tør vermouth
eller hvidvin (kan undværes)
500 g frossen hel
spinat (optøet)
evt. ekstra kogende
vand
300 g frosne
grønlandske rejer (optøede)
1 økologisk citron
salt og peber
1 bundt purløg
(fintsnittet)
* Sådan laver du Risotto
med rejer:
Giv bouillonen et
opkog og hold den varm.
Svits løg, hvidløg
og gulerødder i olien i en bredbundet gryde i et par min, uden at de tager
farve.
Tilsæt risene og
svits dem med ca. 1 min.
Tilsæt vermouth
eller hvidvin og kog under omrøring, til væsken er fordampet.
Begynd at tilsætte
den varme bouillon, ca. en øsefuld ad gangen.
Rør hele tiden i
risene og lad dem absorbere al væsken, inden der tilsættes mere.
Fortsæt med at koge
og tilsætte bouillon løbende, til al bouillonen er kogt ind i risene.
Tilsæt spinat
presset fri for væde og kog videre under omrøring tilsæt evt. kogende vand,
indtil risene er møre, men stadig har lidt bid.
Konsistensen skal
være blød og cremet, så risottoen kan løbe lidt ud, når den serveres.
Tilsæt rejerne og
smag risottoen omhyggeligt til med fintrevet citronskal, citronsaft, salt og
peber.
Server risottoen på
flade tallerkener, drys med fintsnittet purløg og spis straks med en gaffel.
Tips: En rest
risotto smager skønt, stegt som små klatkager i lidt olie på panden.
Server fx
klatkagerne med en stærk tomatsauce til.
Kilde: Hjemmets bedste MAD