Det er nemt og lækkert at lave tykmælk! Spis den med friske
bær eller drys med ristede havregryn og blommekompot og smager af en drøm. Spis
den iskold til morgenmad.
4 pers.
# Ingredienser
1 liter sødmælk
1 dl piskefløde
1 dl kærnemælk
Tilbehør:
revet rugbrød og farin, mysli, solsikkekerner eller ristede
havregryn
* Tilberedning
Varm mælk og piskefløde op til kogepunktet.
Afkøl blandingen til 25 °C (knap håndvarmt).
Bland derefter kærnemælken i.
Hæld blandingen op i tykmælksskåle, og stil dem tildækket
på køkkenbordet ved stuetemperatur ca. 18 timer.
Stil derefter tykmælken i køleskab, så den er kold ved
serveringen.
Desserttykmælk (3:2:1)
3 dl sødmælk
2 dl piskefløde
1 dl kærnemælk.
Tilberedes som ovenfor.
Se mere om Tykmælk
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.