Boghvedegrød kan være et let og lækkert alternativ til andre
typer af grød så som havregrød, risengrød eller hirsegrød. Og så lægger grøden
en rigtig god bund til en travl hverdag.
4 personer.
# Ingredienser til boghvedegrød:
2 dl vand
1 ¼ l mælk
2 ½ dl knækkede boghvedekerner (ca 200 g)
¼ tsk groft salt
*
Sådan laver man boghvedegrød
Som det første skal du finde en tykbundet grøde.
Hæld al vandet i gryden og bring det i kog.
Når vandet er kogende, tilføjes de knækkede boghvedekerner.
Efter ca ti minutter tilsættes mælken.
Grøden skal herefter koge i ca en halv time under låg ved
svag varme.
Husk at rør i gryden ofte, så grøden ikke brænder på.
Det smager kedeligt, og gryden er ofte svær at få ren.
Inden servering smages grøden til med salt.
Tips til boghvedegrød
Boghvedegrød er et let og lækkert alternativ til andre typer
grød som risengrød, havregrød eller hirsegrød. Grøden lægger en god bund som
morgenmåltid for resten af dagen. Grøden er også god til små børn eller babyer.
Hvis du vil prøve andre typer grød så prøv at give dig i
kast med fx havregrød eller hirsegrød.
Se
opskriften på havregrød her Find opskriften til
hirsegrød her.
Velbekomme, og god fornøjelse med din grød.
INFO: Almindelig boghvede er en urt der hører til
pileurt-familien, med oprette stængler i op til 60 cm. Bladene er pilformede,
blomsterne er lyserøde og sidder i halvskærm. Frugten er en lille, trekantet
nød, der i form kan minde om bøgens frugt, bog.