Letsaltet torsk bliver her til en delikatesse. Vi serverer den med en sauce, som kompletterer fiskens fine smag. Det er helt klart fin fisk til dig
Forberedelse 10 min + afkøling. Tilberedning 20 min. 4 portioner
#Ingredienser
4 torskefileter à 150-200 g
1 spsk olie
TIL SALTNING:
½ dl groft salt
¼ dl sukker
SAUCE:
3 dl
cremefraiche 18%
1 spsk tomatpuré
50 g soltørrede tomater
1 spsk hakket, frisk basilikum
salt og peber
TILBEHØR:
250 g nudler
½ gul peberfrugt
½ rød peberfrugt
1 tsk smør
½ l vand til ½ bouillonterning
* Tilberedning
1. Salt torskefileterne. Bland salt og sukker.
Læg torsk og salt-blanding lagvis i en skål.
Dæk med plastfolie og stil i køleskabet natten over.
2. Hak de soltørrede tomater fint.
Pisk cremefraichen med mixer, 3-4 min.
Tilsæt tomatpuré, soltørrede tomater og basilikum.
Bland det godt med mixeren.
Smag til med salt og peber.
3. Rens og hak peberfrugterne.
Steg dem i smørret i en gryde.
Smuldr bouillonterningen over.
Hæld ½ l vand på og bring det i kog.
Læg nudlerne i og kog dem efter pakkens anvisninger.
4. Skyl fiskefileterne i koldt vand og rist dem i olie 3-5
min
på hver side på en pande. Server med nudler og sauce.
Torskefilet som fin fisk:
Pr. portion: Energi: kcal 542 = kj 2276
Kulhydrat 52 g Protein 43 g Fedt 18 g (30%) Fibre 1 g
• Saltet fisk bevarer vitaminer, proteiner og fedt.
• Fisk indeholder gavnlige fedtstoffer.
Tips:
Anvend altid helt frisk fisk, når du salter.
Brug den dobbelte salt- og sukkermængde,
hvis du kun har tid til at lade fisken trække et par timer.
Server torsken med friteret porre.
Skyl porren og tør den godt.
Skær den i fine strimler på langs.
Varm olien i en gryde.
Friter porren i 10 sekunder.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.