Her er de bedste hjemmelavede kanelsnegle - nybagte, bløde
og snaskede. Disse nemme snegle egner sig både til morgenbordet og til
eftermiddagshyggen.
Giver 30 stk bagte snegle
# Ingredienser
2 dl mælk
50 g gær
100 g blødt smør
2 æg
½ tsk kardemomme
2 spsk sukker
½ tsk groft salt
500 g hvedemel
Fyld:
150 g blødt smør
85 g sukker (1 dl)
2 spsk kanel
Pensling:
sammenpisket æg
* Tilberedning
Lun mælken og rør gæren ud heri.
Bland de øvrige ingredienser i.
Slå dejen godt sammen til den er blank og smidig.
Stil den til hævning et lunt sted ca. 30 min.
Fyld: Rør smør, sukker og kanel godt sammen.
Ælt dejen igennem igen, og del den i 2 dele.
Rul hver del til en aflang plade (ca. 25x40 cm), og smør
fyldet herpå.
Rul dem sammen på den lange led som til roulader, og skær
hver i 15 stykker.
Sæt sneglene på bagepapir eller en smurt bageplade.
Bøj den yderste dej ende ind under sneglen.
Lad sneglene efterhæve ca. 30 min.
Pensl med æg og bag dem midt i ovnen i ca. 10 min ved 225 °C.
INFO: Kanelsneglen er i Nordjylland også kendt under
betegnelsen jødekage, der samtidig er betegnelsen på en type småkager. Der
findes mange variationer af kanelsnegle
Se alle de bedste opskrifter med Kanelsnegle
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.