Under den gyldne skorpe gemmer sig grønsager og fin skinke.
En dejlig ret som du kan variere efter lyst og smag. Fennikel har en let
lakridssmag.
• Fennikel og broccoli er rige på C-vitamin.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 30 min. 6 portioner
# Ingredienser
300 g fennikel
400 g
broccoli
200 g
champignon
1 porre
200 g kogt eller røget skinke
1 spsk olie
1½ dl letmælk
3 æg
salt og peber
1 tsk friskrevet muskatnød
smør, margarine eller olie til fadet
2½ dl reven ost
* Tilberedning
1. Gør fenniklen i stand (se Tips).
Del fenniklen i fjerdedele på langs og striml dem.
2. Skyl broccolien og del den i buketter.
Skær evt. stokken i mindre stykker.
Rens og hak svampe og porre. Tern skinken.
3. Sæt ovnen på 225 °C.
Opvarm olien på en pande.
Tilsæt alle grønsager og skinken.
Steg i ca. 5 min under omrøring.
Lad det derefter stege 10 min under låg.
4. Bland imens mælk og æg.
Krydr med salt, peber og muskat.
Fyld et smurt ovnfast fad med grønsagsblandingen.
Hæld æggemassen over.
5. Drys med osten og gratiner på nederste rille i ovnen,
ca. 20 min.
SERVERINGSFORSLAG
Udelad skinken og server gratinen som tilbehør
til kød eller fisk.
Server gerne en råkostsalat og et groft brød til.
Grønsagsgratin:
Pr. portion: Energi: Kcal 240 = kj 1008
Kulhydrat 11 g Protein 22 g Fedt 12 g (45%) Fibre 3 g
Tips:
Skyl fenniklen og fjern de små rødder og evt. tørre dele.
Så ser man de forskellige lag som fenniklen er opbygget af.
Halver fenniklen og skær forsigtigt en kile ud af den hårde rod.
Sørg for at de mange lag ikke løsner sig fra hinanden.
Se alle de bedste
opskrifter med Kartofler og med Grønsager.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min..