Sesamfrø, Sesanum indicum, er en etårig plante med hvide eller rødlige blomster. Den dyrkes hovedsagelig i tropiske egne, men også hvor der bare er varmt nok. Oprindelsen er Afrika, men i dag er sesamfrø en væsentlig afgrøde i Fjernøsten, Mexico, i Mellemøsten og enkelte steder i Sydeuropa. I hjemlandene
bruges sesamfrø i den daglige madlavning, herhjemme bruges de indtil videre mest
i bagværk og i friske salater.
De meget olieholdige frø bruges til sund spiseolie, men også
i margarine- og foderstofindustrien. Sesamfrøenes størrelse og farve afhænger af
voksestedet. De ses meget små og hvide og noget større og lidt mørkere. Sesamfrø
kan spises som de er, men lidt varme, som fx bagning eller ristning, kalder den
nøddeagtige smag helt frem.
Se alle de bedste opskrifter med Sesam
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------