Den
sprøde dessertkage, Pavlova, menes at være skabt til ære for den russiske
ballerina Anna Pavlova, som turnerede i både New Zealand og Australien. Begge
lande hævder at have opfundet desserten.
Pavlova er en nem og herlig dessert med marengsbund
flødeskum og frugt eller bær alt efter sæson - få den skønne opskrift her.
Pavlova
Arbejdstid:
30 min. Bagetid: ca. 50 min. 6 personer
#
Ingredienser til Pavlova:
6
æggehvider
300
g flormelis
100
g chokolade
Fyld:
3-4
kiwifrugter
3-4
klementiner
2½
dl piskefløde
*
Sådan
laver du Pavlova:
Pisk
æggehviderne meget stive.
Pisk
flormelissen i lidt ad gangen, til marengsen er sej og fast.
Smelt
chokoladen og vend den i, så marengsmassen bliver stribet.
Bred
marengsmassen ud i en cirkel (ca. 22 cm) på en bageplade med bagepapir og form
en fordybning i midten til fyldet.
Bag
den store marengs ved 125 °C i ca. 1 time.
Skær
skrællen af kiwifrugterne og skær dem i mundrette stykker.
Pil
klementinerne og del dem i både.
Pisk
fløden til blødt skum.
Anret
flødeskum og frugt på marengsen lige før servering.
Tips:
Hæld evt. en chokoladesauce bestående af 150 g smeltet chokolade og 1 dl fløde
over frugten.
Fyldte chokolademarengs
Arbejdstid:
40 min. Bagetid: 20 min. ca. 10 stykker
#
Ingredienser til Fyldte chokolademarengs:
3
æggehvider
125
g sukker
100
g marcipan
100
g nødder
50
g chokolade
25
g syltet appelsinskal (se nedenfor)
*
Sådan
laver du Fyldte chokolademarengs:
Pisk
æggehviderne meget stive. Pisk halvdelen af sukkeret i lidt ad gangen.
Riv
marcipanen og hak nødder, chokolade og syltet appelsinskal.
Vend
det sammen med resten af sukkeret og vend det i æggehvidemassen.
Sæt
marengsdejen i toppe med 2 spiseskeer på en bageplade med bagepapir.
Bag
marengsene ved 130 °C i ca. 20 min., eller til de er sprøde.
# Ingredienser til syltet appelsinskal:
1 appelsin øko
1 dl rørsukker
1 dl vand
*
Sådan laver du syltet appelsinskal:
Skær den økologiske appelsin i fire både.
Træk
frugtkødet fra skallen.
Skær hver
skal i 3-4 tynde strimler.
Kom skallerne i en gryde med vand og kog op.
Hæld vandet fra og gentag en gang mere.
Dette er for at fjerne
det bitre i skallen.
Kom sukker og vand i en mindre gryde og kog op.
Kom skallerne i og lad simre, indtil lagen koger tyk.
Hold øje efter 10 minutter.
Når sukkeret hænger
ved appelsinstykkerne, er de klar.
Tag straks op på en rist med bagepapir.
Afkøl helt.
Se flere dejlige desserter her
Kilde: Hjemmets bedste MAD