En dejlig blanding af frugt og likør med smeltet chokolade. Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
Forberedelsestid: 20 min + hviletid og natten over i fryser.
Tilberedningstid: ingen. Kuverter: 12
# Ingredienser
2,5 dl finthakkede rosiner
1,2 dl rom
2 tsk gelatine
1 spsk vand
4 æg
2,5 dl sukker
6,8 dl fløde
1 spsk ekstra rom
Chokoladesauce:
200 g mørk chokolade
2,5 dl fløde
* Tilberedning
1. Hæld rosinerne over i en lufttæt beholder, overhæld dem
med rom, luk beholderen og lad dem trække i køleskab natten over eller længere.
2. Drys gelatine over vandet og lad det trække i 2 min.
Rør gelatinen ud i det småkogende vand, indtil den er opløst.
Afkøl det en smule.
3. Beklæd to 19 x 19 x 6 cm brødforme med husholdningsfilm.
Hæld æg og sukker i en mellemstor skål og pisk det i 4-5 min,
eller indtil det har fået en let og cremet konsistens.
Tilsæt gradvist fløden og pisk det i omkring 10 min, indtil
blandingen er jævn.
4. Tilsæt gelatine, ekstra rom og udblødte rosiner i skålen
og vend det godt ind i skålens indhold.
Fordel blandingen jævnt i formene.
Dæk det til med husholdningsfilm og frys det, indtil det
skal serveres.
5. Chokoladesauce:
Bland chokolade og fløde i en tykbundet gryde og rør i det
ved lav varme, indtil chokoladen er smeltet og blandingen er jævn. Tag det af
varmen.
6. Vend formene med is om på afkølede fade 30 min før
servering.
Stil dem i fryser igen.
Skær ved servering 1,5 cm skiver ud og overhæld dem med
chokoladesauce.
Prøv sammen med:
Forret: Skaldyrsfad
Hovedret: Pebersteg
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.