Forret Dessert Suppe. Arbejdstid: 10 min. Kogetid: ca 3 min. Let at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser til Kærnemælkssuppe
1½ l kærnemælk
1 dl hvedemel (ca 60 g)
40 g sukker (ca ½ dl)
reven skal af ½ usprøjtet citron
60 g rosiner (ca 1 dl)
evt. 1 dl piskefløde
*
Sådan laves Kærnemælkssuppe, varm
1. Rør melet glat med lidt af kærnemælken i en gryde, der
rummer det hele.
2. Rør resten af kærnemælken og sukkeret i.
3. Bring suppen i kog under stadig piskning og lad den koge
2-3 min. Tag gryden fra varmen.
4. Kom rosiner og reven citronskal i suppen.
Smag suppen til med sukker og server den dampende varm, evt
med en klat kold flødeskum i hver portion.
Server Kammerjunkere til.
Tips: Reven appelsinskal kan erstatte citronskal.
Suppen kan yderligere tilsættes smuttede, hakkede mandler.
Suppen kan legeres med et æg rørt med lidt sukker, der
piskes i lidt af den varme suppe, og derpå hældes i hele portionen.
Herefter må suppen ikke koge.
Kærnemælkssuppe, kold:
Udblød 1 dl fine, valsede havregryn i 1 dl fløde.
Rør 1 æggeblomme luftig med 80 g (ca 1 dl) sukker, rør lidt
reven citronskal i, og rør til sidst æggesnaps, fløde/havregryn og kærnemælk
sammen. Server koldt.
Se alle de bedste opskrifter med Kærnemælk
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------