Som vor mor lavede den - saftig og fuld af smag. Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
Forberedelsestid: 35 min. + 20 min. i køleskab
Tilberedningstid: 45 min. Kuverter: 6-8
# Ingredienser
12 store granny smith-æbler, skrællede, udkernede og skåret
i både
2 brede strimler citronskal
4 hele nelliker
1,2 dl sukker
5 dl vand
5 dl hvedemel
½ tsk bagepulver
100 g koldt hakket smør
1,8 dl fintrevet cheddarost
0,8 dl isvand
1 let pisket æg
* Tilberedning
1. Hæld æbler, citronskal, nelliker, sukker og vand i en
gryde.
Skru ned for varmen og lad det småkoge under låg i 5 min.
Dryp det af og afkøl det. Tag citronskal og nelliker op af
gryden.
2. Opvarm ovnen til 180 °C.
Pensl en dyb 20 cm springform med smeltet smør.
Beklæd bunden med papir og drys det med lidt mel.
Hæld mel og smør i en foodprocessor og kør i ryk i 20
sekunder.
Tilsæt om nødvendigt mere vand.
3. Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt sammen.
Rul 2/3 af dejen ud og beklæd bund og sider med den.
Pak resten af dejen ind i husholdningsfilm.
Stil dej og den dejbeklædte form i køleskab i 20 min.
4. Øs æblerne op i formen.
Rul dejen ud til en cirkel, der kan dække formen.
Pensl bundens kanter med æg og læg dejlåget over.
Skær kanten til og pres den sammen med en gaffel.
5. Skær 4 cm dejcirkler ud af afskæringerne og knib dem i
midten, så de bliver æbleformede.
Skær bladforme ud af dejen.
Pynt tærten og pensl den med pisket æg.
Bag tærten i 40 min.
Lad den stå i formen i 15-20 min, før den tages ud.
Prøv sammen med:
Forret: Penne
med chili og blomkål
Hovedret: Omeletter
med rejer og østerssauce
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.