En mættende og god risotto. Server den som vegetarisk ret eller som tilbehør til frikadeller eller
pølse. Det smager saftsuseme godt. Retter med ris hitter netop nu!
Tid: ca 35 min. 4
pers.
# Ingredienser
2 dl langkornede ris
4 dl vand
1 terning grønsagsbouillon
3 peberfrugter i
forskellige farver
1 porre
250 g frosne ærter
CHAMPIGNONSAUCE:
2 ds (a 190 g)
champignoner i skiver
2 spsk smør eller margarine
3 spsk hvedemel
2 dl væde fra champignonerne
+ grønsagsbouillon
2 dl fløde
4 spsk hakket
persille
1-2 pressede fed
hvidløg
salt og peber.
* Fremgangsmåde
1. Kog risene i grønsagsbouillon
(vand-terning) efter pakkens anvisninger, ca 20 min.
2. Gør peber
frugterne i stand. Skær dem i tern.
Skyl porren grundigt
og skær den i ringe.
3. Hæld væden fra
svampene.
Bland væden med grønsagsbouillon til 2 dl.
4. Svits svampene i
fedtstoffet.
Drys melet over og spæd med væsken. Tilsæt fløde.
5. Lad saucen koge
et par min.
Smag til med
persille, hvidløg, salt og peber
6. Bland
peberfrugter, porre og ærter i de kogte ris.
Varm det godt igennem.
7. Server med saucen
og evt. frikadeller eller grillede pølser.
Tips: Lav saucen med østershatte.
De kan købes friske næsten hele året. Skær dem evt. i mindre stykker.
Se alle de bedste opskrifter med Svampe Grønsager eller Ris
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------